Gratis presentator voor 20 non-profit events in 2020

Lars Sørensen geeft zichzelf weg als presentator en dagvoorzitter voor 20 evenementen in 2020. Al sinds 2012 heeft Sørensen de traditie om zichzelf jaarlijks om niet in te zetten voor diverse goede doelen. Onder de noemer #LarsForFree kwam hij onder meer in actie voor War Child, Action Aid, Universiteit Nijmegen, Nudge, Gemeente Dordrecht en het UWV.

 

“Thanks to his professional, swift and fully voluntary support War Child is able to raise funds to help more children in war affected areas” War Child 

 

Sustainable Development Goals

Al jaren zet hij zich actief in voor de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties die voor 2030 gerealiseerd moeten zijn. “Een mooi moment om een boost te geven aan initiatieven die zich in zetten voor een of meer van de SDG’s. Ze zijn nog redelijk onbekend in Nederland, terwijl het echt heel belangrijk is dat we ons er met zijn allen voor inzetten. Als we alle doelen halen, hebben we eigenlijk het paradijs op aarde voor 10 miljard mensen!”, aldus Lars.

 

SDG Supporters Club

Sørensen is oprichter van de SDG Supporters Club in Nederland en betrokken als adviseur bij de MVO Prestatieladder en het Nationaal Sustainability Congres. Deze activiteiten combineert hij met zijn werk als mede-eigenaar van evenementenbureau Iventors. Ook eigen producties gaan onder de loep:

 

"Onze grootse productie is het Big Rivers Festival dat jaarlijks ruim 140.000 bezoekers trekt. Wij willen het festival 'impact positief' maken voor 2030. Een hele opgave, maar iedere stap is er een. Er zijn steeds meer vrijwilligers en bedrijven die de noodzaak zien en willen helpen met het bereiken van deze ambitie."

 

Doel van deze actie

Lars biedt met deze actie non-profits de mogelijkheid om meer impact te creëren en is zich dan ook bewust van de benodigde stappen die hij samen met organisaties moet nemen voor die cruciale 2030 nadert: "Organisatoren zullen beamen, een goede moderator, dagvoorzitter of hoe je me ook noemt, maakt het verschil. Als dirigent van je bijeenkomst zorg ik ervoor dat sprekers, bezoekers, inhoud en de interactie tussen deze elementen optimaal op elkaar zijn af gestemd. Zo verspillen we geen tijd en boeken meer resultaat."

 

Aanmelden non-profits

Organisaties die een bijeenkomst organiseren en dat professioneel willen laten leiden kunnen zich melden. De voorwaarde is dat de activiteit bijdraagt aan één of meerdere Sustainable Development Goals. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 20 januari 2020 via info@sdgsupportersclub.org