Podcast - Ode de magie

In "Ode aan de magie" gaan Sara Hermanides en Lars Sørensen op onderzoek uit naar de magie in het dagelijks leven. Sara schreef het gelijknamige boek 'Ode aan de magie' waarin ze al 17 verhalen over magie bij elkaar bracht.

 

Met deze podcast serie gaat het onderzoek verder naar het antwoord op de vraag 'hoe wordt je wakker voor de magie in je eigen leven?' Een fijne mix van ervaringsverhalen, duiding en inspiratie.


Aflevering 1 - Sara hermanides

In deze eerste aflevering een interview met executive coach en auteur Sara Hermanides over haar nieuwe boek 'Ode aan de magie'. Het boek is de inspiratiebron is voor een project met video en podcasts als een actief onderzoek naar Magie in ons dagelijks leven. Waarom koos zij eigenlijk voor het woord magie? Kun je magie eigenlijk vinden?


Aflevering 2 - Herman wijffels

In deze aflevering brengen we een ode aan de magie met Herman Wijffels. Met een lange staat van dienst als econoom, voorzitter van de raad van bestuur bij de Rabobank, voorzitter bij de SER en de Wereldbank heeft deze op 13 maart 1942 geboren Vissen een groot deel van zijn carrière met zijn hoofd en calculator gewerkt. Ergens zijn duurzaamheid innovatie en maatschappelijke verandering op zijn pad gekomen. Maakte Herman een reis van hoofd naar hart? Van economie via ecologie?

 


Aflevering 3 - Guillermo Blinker / Otion

Vandaag brengen we een ode aan de magie met Guillermo Blinker aka Otian mc , zanger choreograaf en woordkunstenaar. Zijn werk is een weergave van zijn eigen reis in spiritualiteit en identiteit waarvan hij in dans, theater, beeld en woord verslag doet en van zich laat horen. In deze aflevering spreken we over de inspiratie voor zijn werk uit de lucht, vertelt Guillermo over het belang van dansen en beweging om te aarden en brengt hij een prachtig gedicht over magie in zijn leven. 


Aflevering 4 - laurien wiegerinck

Vandaag brengen we een ode aan de magie met Laurien Wiegerinck. Moeder van twee dochters, opgeleid tot jurist, werkend als consultant, maar haar hart klopt voor de muziek. Maar hoe durf je daar een sprong in te maken, je eigen stem letterlijk laten klinken, dat wat magisch voor je is ruimte geven in je leven? In deze aflevering kun je luisteren naar twee van haar eigen nummers die nog nooit zijn uitgebracht. Mocht je zelf iemand willen raken met een persoonlijk lied vol van liefde? Kijk dan even op haar website https://laurienwiegerinck.nl/


Aflevering 5 - Martijn toby

Vandaag brengen wij een ode aan de magie met Martijn Toby een ondernemende duizend poot die gek is op projecten. Ooit als motor coureur door europa scheurde, tourmanager was van nationale en internationale acts. Zijn passies zijn cultuur, techniek en werken met gedreven mensen. Maar wat drijft hem zelf eigenlijk? laat hij zich leiden of heeft hij toch vooral zelf altijd alles onder controle?


Aflevering 6 - Tim Hoekstra

In deze aflevering brengen we een ode aan de magie met Tim Hoekstra vanaf zijn geboorte op het strand. De wind, de zee, de zon, de regen, het onweer en de dieren die er leven. Dat is de plek waar deze zand kunstenaar zich vrij en gelukkig voelt. Tussen de elementen speelt hij met de elementen en laat kunst ontstaan die met de getijden weer verdwijnt.


Aflevering 7 - joost leeflang

In deze aflevering brengen we een ode aan de magie met Joost Leeflang CEO van Delight Yoga. Hij was ooit een grote baas bij Philips , letterlijk groot met zijn 130kg. Tot zijn gezondheid hem uitdaagde een andere route te kiezen en zo vond hij zijn eigen weg naar Rome en het werk als verbinder van het mannelijke en het vrouwelijke.