Podcast serie in samenwerking met Kanker.nl

Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt. In deze podcast serie komen patiënten, ex-patiënten, naasten en zorg-professionals aan het woord over een specifiek thema. 

1. kanker en vruchtbaarheid

Hoe is het om tijdens de diagnose te horen dat de behandeling van kanker invloed kan hebben op je vruchtbaarheid, of dat je door de behandeling onvruchtbaar wordt? Welke stappen zet je dan als je een kinderwens hebt?

 

In deze podcast vertelt Julia (32) openhartig over haar ervaringen rond de diagnose baarmoederhalskanker, de behandelingen en welke mogelijkheden ze had om haar vruchtbaarheid te behouden. Ook geeft ze concrete tips.


2. Keuze in behandelingen bij kanker

Dit is het verhaal van Ingrid (69) die vertelt hoe zij met de kennis van nu andere keuzes gemaakt zou hebben.

 

Ondanks de diagnose hormonale borstkanker in 2012 en Non-Hodgkin in 2020 heeft zij een positieve kijk op het leven en omgaan met kanker. Ze weet wat ze belangrijk vindt en dat helpt haar in het maken van keuzes die voor haar belangrijk zijn. Ze deelt haar tips en ervaringen in deze podcast. Haar advies: bereid je altijd goed voor op het gesprek met je arts en bedenk goed wat voor jou belangrijk is in je leven.


3. intimiteit bij kanker

Dit is het verhaal van Elise (32) met haar ervaring rond de diagnose, de behandeling, welke keuzes ze gemaakt heeft en concrete tips.

 

Centraal staat hoe ze beweegt als moeder, ‘happy single’, daten en omgaat met intimiteit. En welke keuzes ze maakt in haar leven. Meer informatie, tips en hulp vind je op kanker.nl. www.kanker.nl/seksualiteit


4.werk en kanker

Dit is het verhaal van Mirella (47) met haar ervaring rond de diagnose, de behandeling, welke keuzes ze gemaakt heeft en concrete tips.

 

Centraal staat hoe ze omgaat met werk, ziek mogen zijn en weer terugkomen op het werk. Ook het samen leren met haar werkgever om naar oplossingen te zoeken die voor beiden passend zijn. Meer informatie, tips en hulp vind je op www.kanker.nl/werk


5. vermoeidheid en kanker

Dit is het verhaal van Gerard (43) met zijn ervaring rond de diagnose, de behandeling, welke keuzes hij gemaakt heeft en concrete tips.

 

Centraal staat hoe hij omgaat met vermoeidheid. Hij houdt van boksen. Door in beweging te blijven vindt hij zijn weg in omgaan met vermoeidheid. Meer informatie, tips en hulp vind je op kanker.nl/vermoeidheid-bij-kanker


6 menopauze en kanker

Dit is het verhaal van Renate (53) met haar ervaring rond de diagnose, de behandeling, welke keuzes ze gemaakt heeft en concrete tips.

 

Centraal staat hoe ze door de chemo vervroegd in de overgang kwam en wat voor effect dat op haar had. En hoe ze ondanks de kanker gelukkiger dan ooit is en nu op verschillende manieren voldoening vindt. Meer informatie, tips en hulp vind je op kanker.nl


7. neuropathie en kanker

Dit is het verhaal van Sjef (68) die vertelt over hoe hij omgaat met zijn neuropathie. Sjef is genezen van Acute myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker, maar door de intensieve behandelingen heeft Sjef continue zenuwpijn in zijn voeten. In deze podcast vertelt Sjef hoe hij met de hevige zenuwpijnen in zijn voeten opgaat. Hoe hij heeft geleerd te ontspannen om met de pijn om te gaan. In de podcast geeft hij een paar goede tips mee. Met zijn positieve karakter hoopt hij anderen te inspireren. Meer informatie, tips en hulp over neuropathie vind je op kanker.nl/neuropathie.


8. werk en kanker

Dit is het verhaal van Irene (41) met haar ervaring rond de diagnose, de behandeling, welke keuzes ze gemaakt heeft en concrete tips.

 

Centraal staat welke impact de diagnose had op haar kind en hoe ze daarmee omging. En hoe ze na de behandelingen te snel aan het werk ging en deze ervaringen nu gebruikt in haar werk als coach. Meer informatie, tips en hulp vind je op kanker.nl/werk en kanker.nl/gezin